, ,

RÖDVINSFLÄCKAR: få bort rödvinsfläckar 1.

 

Rödvinsfläckar

FÅ bort rödvinsfläckar

Få bort rödvinsfläckar kan vara en utmaning, men det finns några enkla steg du kan ta för att minimera skadan och få bort fläcken. Här är några tips på hur du kan ta bort rödvinsfläckar:

 1. Sug upp överflödigt vin: Ta en ren trasa eller papper och försök suga upp så mycket vin som möjligt från fläcken. Var noga med att inte gnugga fläcken, då det kan göra fläcken värre.
 2. Använd salt: Strö lite salt över fläcken för att absorbera vinet. Låt saltet sitta på fläcken i 5-10 minuter och sedan skölj av med kallt vatten.
 3. Använd bikarbonat: Blanda bikarbonat med vatten för att skapa en pasta. Applicera pastan på fläcken och låt den sitta i 30 minuter. Skölj sedan av med kallt vatten.
 4. Använd vinäger: Blöt en ren trasa i vitvinsvinäger och placera den över fläcken. Låt vinägern sitta på fläcken i 15-20 minuter och sedan skölj av med kallt vatten.
 5. Använd diskmedel: Blanda en liten mängd diskmedel med vatten och applicera på fläcken. Låt det sitta i 5-10 minuter och skölj sedan av med kallt vatten.

Tänk på att det är viktigt att agera snabbt när du får en rödvins-fläck, då det gör det lättare att ta bort fläcken helt. Undvik att använda varmt vatten eller värme, då det kan göra fläcken permanent. Testa alltid på en obetydlig del av ytan för att se till att det inte skadar materialet eller färgen. Om fläcken inte försvinner efter att ha försökt dessa metoder, kan det vara bäst att ta hjälp av en professionell städfirma.

Undvika rödvinsfäckar i framtiden

Här är några sätt att undvika vinfläckar:

 1. Var försiktig när du häller: När du häller vin, luta flaskan lätt och häll långsamt i glaset. Detta minskar risken för att vinet ska skvätta eller stänka ut ur glaset.
 2. Håll glaset på rätt sätt: Håll glaset i stjälken eller basen, istället för i skålen. Detta hjälper dig att undvika att få fingrarna på kanten av glaset, där vinet lätt kan skvätta över.
 3. Använd en glasunderlägg: Använd alltid en glasunderlägg när du placerar ditt glas på ett bord eller annan yta. Detta förhindrar att eventuella droppar eller spill lämnar fläckar på ytan.
 4. Använd ett vinglas med bredare skål: Vinglas med bredare skålar ger dig mer utrymme att snurra runt vinet, vilket kan hjälpa till att lufta vinet och frigöra dess dofter. De minskar också risken för spill eftersom det finns mer utrymme att hålla vinet i.
 5. Bär mörka kläder: Om du ska dricka rött vin, överväg att bära mörkare kläder. Detta gör eventuella spill mindre synliga.
 6. Torka upp spill omedelbart: Om ett spill inträffar, torka upp det omedelbart med en ren trasa eller pappershandduk. Gnugga inte fläcken, eftersom detta kan få den att sprida sig.
 7. Använd en fläckborttagare: Om en vinfläck uppstår, använd en fläckborttagare så snart som möjligt. Det finns många produkter på marknaden som är speciellt utformade för att ta bort vinfläckar.

Om oss

Vi hjälper gärna till med mindre projekt! Behöver du att vi kommer ut till dig för att hjälpa dig med enstaka fläckar, så gör vi gärna det. Hör av dig till oss eller boka en städning via våran boknings sida. 

Vi har många års erfarenhet och delar gärna med oss av våra kunskaper gällande städning, vi vet att det kan vara svårt att hinna med städningen och tror därför starkt på en nära och schysst kundkontakt. Har du några specifika frågor som du skulle vilja ha svar på gällande alla typer utav städning eller kanske tips för specifika fläckar, så är du varmt välkommen att besöka vår facebooksida för att skicka in din fråga! Vi finns givetvis på instagram också där vi med jämna mellanrum lägger ut lite tips och tricks.

Instagram

Facebook

Rödvinsfläckar
Rödvinsfläckar tips och tricks

Relaterade inlägg

Städ & Flytt blogg

Vi bjuder på lite tips och trix, samt utbildande texter för att städningen ska bli lättare för dig. 

Våra favoriter